Veelgestelde vragen

Ik weet niet hoeveel tijd ik de Sinterklaas moet huren?
Normaliter is ongeveer 15 minuten voor 2-4 kinderen voldoende. Dit is echter afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en uw wensen tijdens het bezoek. Vanaf 4 kinderen adviseren wij een bezoek van 30 minuten. Twijfelt u hoeveel tijd u het beste kunt reserveren? Neem dan contact met ons op, wij stellen graag met u een programma samen. 

Wat is in de prijs inbegrepen?
In de prijs is altijd Sinterklaas, minimaal 1 Piet en Strooigoed inbegrepen. Wel zijn wij genoodzaakt om reiskosten voor bezoeken in rekening te brengen indien uw adres te ver afwijkt van onze route. Wij geven altijd vooraf aan wat de kosten hiervan zijn. Dit is over het algemeen niet meer dan €5,-.

Welke kleur hebben de Pieten van BoekeenSinterklaas?
Wij volgen de discussie omtrent de Piet op de voet, echter wij vinden dat er nog geen eenduidig landelijk standpunt is ingenomen. Wij zien hierdoor nog geen aanleiding om de kleur van onze Pieten aan te passen.  Indien u besluit ons te boeken krijgt u een egaal geschminkte Piet.

Tenslotte, Piet werd in het verleden nog al eens afgeschilderd als een domme clown die zeer slecht Nederlands spreekt. Tegenwoordig zijn de Pietermannen en -vrouwen vriendelijke kindervrienden en verre van domme clowns. Wij distantiëren ons van enige vorm van discriminatie en/of racistische uitingen. Zie tevens onze gedragscode

Ik heb via het contactformulier een aanvraag ingediend is mijn aanvraag nu definitief?
Wij streven ernaar om binnen 48 uur te reageren op uw aanvraag. Reserveringen bevestigen wij altijd per e-mail door middel van een bevestigingsformulier. Het kan zijn dat wij vooraf vragen een gedeelte aan te betalen. Na reservering ontvangt u van ons een invulformulier voor het Grote Boek en een lijst met handige tips om het bezoek zorgeloos te laten verlopen.

We willen graag een volwassene (opa, oma, oom, tante, etc) in het zonnetje zetten, is dat mogelijk?
Geen probleem, over het algemeen is er wel ruimte voor om een volwassene persoonlijk door Sinterklaas in het ‘zonnetje’ te zetten. Tijdens het bezoek gaan wij er altijd voor om iedereen die aanwezig is, op gepaste wijze, bij het kinderfeest te betrekken. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de kleine gelovigen, het blijft tenslotte een kinderfeest.

Ik ben bezig met het schrijven van een stukje over de kinderen voor in het boek van Sinterklaas. Waar moet ik rekening mee houden?
Een bezoek van Sinterklaas is pas echt helemaal compleet als de Sint een persoonlijk bericht kan overbrengen. Om u te helpen bij het schrijven van de stukjes voor in het Grote Boek van Sinterklaas hebben wij voor u een invulformulier ontwikkeld. Deze is op verzoek verkrijgbaar.

Voor de inhoud van de stukjes heeft u uiteraard de creatieve vrijheid, zo lang de tekst niet negatief uitvalt voor het kind en er geen schuttingtaal of dubbelzinnige grappen in worden verwerkt. Denk qua onderwerp bv aan: een compliment, prestatie, bezigheid, gebeurtenis, lievelingseten en/of iets opvoedends.

We willen echter wel graag de naam en leeftijd weten van de kinderen.

Hou tevens rekening met de lengte van het stukje (ongeveer 200 woorden = ongeveer 5 minuten). 

Ik ben niet zo sterk in het schrijven van gedichten, wie kan mij helpen?        Kijk eens op Sinterklaasgedichten.nu en Sinterklaasgedichten.net * hier krijg je namelijk niet alleen tips voor het schrijven van gedichten voor Sinterklaas, maar kun je ook een beroep doen op hun gedichtengenerator! Het werkt heel simpel, in 3 stappen genereer je een leuk gedicht.

*Dit is een hyperlink naar een andere website. BoekeenSinterklaas.nl kan echter geen verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot de omgang door deze partij met uw gegevens. Lees hiervoor hun privacypolicy.